×

Dela "Konferenser"


Nordiska kommunforskarkonferensen avses enligt nuvarande planer arrangeras

i Åbo 2024
i Göteborg 2025
i Oslo 2026
i Reykjavík 2027
i Odense 2028.

 

Så här fungerar Nordiska kommunforskarkonferensen:

Nordiska kommunforskarkonferensen riktar sig till forskare vars forskningsobjekt är kommuner, regioner eller annan lokalförvaltning, som rör lokal demokrati, administration, ekonomi, ledning, flernivåstyrning, kommunala strukturer och reformer samt liknande, från olika akademiska discipliner. Mångfald och bredd i metod och tematik uppmuntras och uppskattas. Konferensen styrka är att alla deltagare deltar engagerat i arbetsgrupperna. Vid konferensen får du kommentarer på ditt arbete från personer med goda kunskaper om nordiska förhållanden.

Nordiska kommunforskarkonferensen arrangeras i regel torsdag-fredag i slutet av november.

Vid anmälan insänds abstract, varefter arrangörerna delar in deltagarna i lämpliga arbetsgrupper. Konferensen arbetar med fasta arbetsgrupper, man deltar alltså i samma arbetsgrupp under hela konferensen. Vid konferensen presenteras vanligen full papers, som ännu är work in progress, men även mer preliminära presentationer accepteras. Papers sprids endast mellan konferens-deltagarna.

Konferensens språk är de skandinaviska språken. Det finns goda anledningar till att någon gång varje år presentera och diskutera forskning på andra språk än den i övrigt dominerande engelskan. Deltagare som inte talar skandinaviska är välkomna, men på dessa premisser. I praktiken blir det ofta 3-4 arbetsgrupper på skandinaviska och 1-2 på engelska.

Till konferensen inbjuds vanligen en eller två key note-speakers, antingen akademiker eller praktiker, som talar antingen skandinaviska eller engelska.

 

Tidigare konferenser:

Nordiska kommunforskarkonferensen 2023 i Odense

Nordiska kommunforskarkonferensen 2022 i Reykjavík

Nordiska kommunforskarkonferensen 2021 i Oslo

Nordiska (digitala) kommunforskarkonferensen 2020 i Göteborg 

Nordiska kommunforskarkonferensen 2019 i Åbo

Nordiska kommunforskarkonferensen 2018 i Århus

Nordiska kommunforskarkonferensen 2017 i Reykjavik

Nordiska kommunforskarkonferensen 2016 i Oslo

Nordiska kommunforskarkonferensen 2015 i Göteborg

Nordiska kommunforskarkonferensen 2014 i Odense

Nordiska kommunforskarkonferensen 2013 i Åbo 

Nordiska kommunforskarkonferensen 2012 i Oslo

...

Om cookies på denna webbplats

Vi och våra partners använder teknologi såsom cookies på vår webbplats för att skapa personligt innehåll och annonser, tillhandahålla sociala media och för att analysera trafiken till vår webbsida. Klicka nedan för att ge din tillåtelse för användning av denna teknologi över webben. Ditt medgivande är i kraft 30 dagar.